Program
čtvrtek 27. června – Olomoucká Citadela
09:30 – 12:00 Blok I- historie piva
- základní suroviny, jejich výroba a kontrola 1. část
13:30 – 17:00 Blok II
- základní suroviny, jejich výroba a kontrola 2. Část
- sanitace pivovarnické technologie
- proces vaření piva 1. část
pátek 28. června – Olomoucká Citadela
09:30 – 12:00 Blok III- proces vaření piva 2. část
- fyzikálně-chemické změny v průběhu zrání piva
13:30 – 17:00 Blok IV
- pivní vady a proces jejich vzniku
- základní pivní styly
- postup při sestavení vlastní receptury
sobota 29. června – Katedra analytické chemie, PřF UP
09:00 – 17:00 Blok V- vaření piva krok za krokem od rmutování po chlazení a zakvašení
neděle 30. června – Katedra analytické chemie, PřF UP
09:00 – 12:00 Blok VI- laboratorní cvičení zaměřené na základy mikrobiologické kontroly
v procesu vaření piva
13:30 – 17:00 Blok VII
- laboratorní cvičení zaměřené na určení základních fyzikálně-chemických parametrů, které zvládne i ne-chemik