Program


čtvrtek 27. června – Olomoucká Citadela

09:30 – 12:00 Blok I
  • historie piva
  • základní suroviny, jejich výroba a kontrola 1. část
12:00 – 13:30 Přestávka na oběd

13:30 – 17:00 Blok II
  • základní suroviny, jejich výroba a kontrola 2. Část
  • sanitace pivovarnické technologie
  • proces vaření piva 1. část

pátek 28. června – Olomoucká Citadela

09:30 – 12:00 Blok III
  • proces vaření piva 2. část
  • fyzikálně-chemické změny v průběhu zrání piva
12:00 – 13:30 Přestávka na oběd

13:30 – 17:00 Blok IV
  • pivní vady a proces jejich vzniku
  • základní pivní styly
  • postup při sestavení vlastní receptury

sobota 29. června – Katedra analytické chemie, PřF UP

09:00 – 17:00 Blok V
  • vaření piva krok za krokem od rmutování po chlazení a zakvašení

neděle 30. června – Katedra analytické chemie, PřF UP

09:00 – 12:00 Blok VI
  • laboratorní cvičení zaměřené na základy mikrobiologické kontroly
    v procesu vaření piva
12:00 – 13:30 Přestávka na oběd

13:30 – 17:00 Blok VII
  • laboratorní cvičení zaměřené na určení základních fyzikálně-chemických parametrů, které zvládne i ne-chemik
© Ondřej Kurka, 2024